Tussen SiciliŽ en TunesiŽ ligt Malta, een opmerkelijk en hoogst charmant eilandje, badend in een zalig klimaat. Malta heeft daarenboven een uiterst boeiend verleden. FeniciŽrs, Grieken, PuniŽrs, Romeinen, Arabieren, NormandiŽrs, Spanjaarden (Konikrijk Aragon), Johannieters, Turken, Fransen (Napoleon) en Engelsen lieten er allen sporen van hun beschaving achter, hetgeen nu nog steeds de aandacht trekt. Op de eilenden staan prehistoriche bouwwerken zoals de megalitische tempels gebouwd tussen 3500 en 2500 voor Christus. Deze bouwwerken zijn ouder dan de Egyptische piramiden. 

Malta bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en het onbewoonde eiland Comino. Met een totale landoppervlakte van slechts 316 vierkante kilometer en een inwoners aantal van ongeveer 423.000 is de Maltese archipel ťťn van de kleinste maar ook een van de drukst bevolkte landen ter wereld. 

Naar Malta ga je voor de vrolijke en onbezorgde sfeer ťn voor zijn bezienswaardigheden. Niet te missen zijn ondermeer de gezellige hoofdstad Valletta, de historisch belangrijke steden Mdina en Rabat en het eilandje Gozo. Daarnaast kan je genieten van de uitstekende Maltese keuken, waarin vis een belangrijk ingrediŽnt is. Ook de Maltese wijnen zijn de moeite waard. De hartelijke bevolking is oprecht gemeend vriendelijk.

Onze eerste dag begint met een boottocht in de Masamxett-haven, de 'Grand Harbour and the three cities' en de baai rond de hoofdstad. 

   

   

   

   

   

   

En dan begint het meest avontuurlijke van deze rondvaart. De golven worden steeds heviger en de boot gaat op en neer op een tempo dat iedereen er uitbundig van geniet. Je kan het soms een kilometer ver horen ;-) 

   

   

   

   

   

   

Oef, het water wordt opnieuw rustig. 

   

Terug in de haven is het tijd voor de lunch. 

------------------

(top)

(verder)

(menu)