Na het bezoek aan het kasteel rijden we naar het centrum van Dinant waar ons een heerlijke lunch wacht in het restaurant 'A la ville de Bruges'

 

- Soep               

- Kaaskroketten  

- Gebakken forel

- IJstaart          

 

   

 

   

 

Voldaan rijden we verder naar Annevoie om er de prachtige tuinen te bezoeken. 

------------------------------------

De Tuinen van Annevoie

Iedereen krijgt een bezoekplan met de nodige uitleg en kan op eigen houtje de tuinen bezichtigen. 

   

Het  Ch‚teau d'Annevoie, dat al sinds 1675 wordt bewoond door de familie Montpellier, is omringd door een park vol waterwerken. Een langwerpige waterpartij, het Grand Canal, ontvangt het water uit vier bronnen en voedt onder meer fonteinen, vijvers en watervallen.

Men ervaart er een combinatie van Franse grandeur, met Engelse romantiek en Italiaanse verfijning. Voor de aanleg liet Charles-Alexis zich inspireren tijdens zijn vele reizen door Europa. De tuinen werden dan ook ontworpen op basis van drie verschillende filosofieŽn. De Franse stijl, waarbij de kunst de natuur corrigeert, de Italiaanse stijl, waarbij de kunst zich aan de natuur aanpast, en de Engelse stijl, waarbij de kunst de natuur imiteert. Men wandelt er te midden van watervallen, fonteinen, beelden en majestueuze oude bomen, loopt door de Bloementuin, en het romantische overdekt laantje, de Laan der Verzuchtingen.

In de Haute Meuse vormen de Tuinen van Annevoie een smaakvolle combinatie van magische waterpartijen en puur gestileerde tuinen.

   

   

   

   

   

   

   

   

Het was, ondanks het minder goede weer, een mooie en aangename ervaring.

------------------

(top)

(terug)

(menu)