Een kleine impressie van de daguitstap naar het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne

en de prachtige tuinen van Annevoie op zaterdag 10-05-2014

****************************************************************************************************************

 

Stipt vertrokken aan de kerk van Krokegem om 07.30u en ietsje vroeger dan voorzien aangekomen te Lavaux-Sainte-Anne.

We genieten van een lekkere kop koffie (jaja, 't waren grote tassen) en een heerlijke warme koffiekoek met toebehoren

in het restautant 'Les Caprices de Sainte-Anne' naast het kasteel. 

 

 

   

------------------------------------

Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne

Tegen 10.00u begeven we ons naar het kasteel waar de rondleiding gebeurd door een gids van 21 jaar die ons in perfect Nederlands te woord staat. 

   

Het Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne is een kasteel in Lavaux-Sainte-Anne zelf, een deelgemeente van Rochefort. Het kasteel was vroeger een burcht of verdedigingswerk waarvan de bouw begon in 1193. Oorspronkelijk was de burcht niet meer dan een eenvoudige uitkijktoren, maar langzaamaan heeft hij zijn huidige allure gekregen met ronde, 15de-eeuwse hoektorens met uivormige koepels en met een slottoren en -gracht.

Pas in de 17e eeuw werden de luxueuze appartementen, met renaissancegevels in zacht gekleurd baksteen, met arcaden aan de binnenplaats, gebouwd, net als de monumentale renaissance-poort. De gemeubileerde kamers zijn ingericht als musea over het lokale wild en over de rurale tradities van de Famenne.

In het begin van de 20e eeuw maakte de 'Ligue des Amis du Château de Lavaux-Ste-Anne' zich sterk om het kasteel open te stellen voor het publiek en om er musea in onder te brengen. In 2004 laat de Ligue de gebouwen restaureren, worden de musea heringericht en wordt het geheel aangepast aan de natuurlijke en landelijke sfeer van Famenne. 

   

   

   

   

   

------------------

(top)

(verder)

(menu)